top of page

אמא מתאמנת: 5 טיפים לשילוב בין הבייבי לשגרת אימונים

  • תמונת הסופר/ת: Tamar Sasi
    Tamar Sasi
  • לפני 3 ימים
  • זמן קריאה 3 דקות

להתאמן כשיש תינוק קטן בבית זה לא פשוט, אבל לגמרי אפשרי. איך להתחיל? איך להתמיד? למה זה חשוב? ריכזנו עבורך את כל השאלות והתשובות החשובות על אימונים אחרי לידה 


להיות אמא זה הרבה מעבר לשינוי בשגרה, זו ממש מהפכה. הגוף השתנה, הלילות התקצרו (ואם לא - תזכרי שיש דברים שהשתיקה יפה להם 😉), והשגרה… הו, השגרה. 

בין הנקות ובקבוקים, טיטולים ונדנודים, את אולי תופסת את עצמך חולמת על רגע קטן שלך - לזוז, לנשום, להזיע… 


ולפעמים, אימונים הם הדבר האחרון שיש לך כוח או זמן לחשוב עליו. אבל דווקא עכשיו, כשאת מחזיקה עולם שלם על הידיים - תנועה יכולה למלא לך את המצברים ולתת לך כוח.


למה בכלל להתאמן אחרי לידה?

פעילות גופנית לאחר לידה לא רק מחזירה את הגוף לתנועה - היא מחזקת את שרירי הליבה ורצפת האגן, תורמת לאיזון ההורמונלי, מפחיתה עייפות, תומכת במצב הרוח ומחזקת את תחושת המסוגלות ואת התפקוד היום-יומי.


איך עושים את זה בפועל? הנה 5 שאלות שכל אמא אחרי לידה שואלת את עצמה:


  1. אין לי כוח להתלבש לאימון - אולי כדאי לוותר?

ממש לא! האימון שלך לא חייב (ואולי לא יראה בכלל) כמו פעם. כל תנועה נחשבת, גם אם זה אומר להיות עם חולצה מוכתמת - תאספי את השיער, תפתחי מזרן (גם משטח פעילות לגמרי תופס!), אפילו כמה נשימות מודעות הן התחלה מופלאה. תני לעצמך רשות לזוז בלי תנאים מוקדמים.


  1. אני מרגישה אשמה לקחת זמן לעצמי. זה נורמלי?

מאוד, התחושה הזו שאת מתארת כל כך אנושית ושכיחה ומראה בדיוק עד כמה את אמא מדהימה. אבל בואי נסתכל על זה מכיוון אחר - כשאת מתאמנת את לא "גוזלת" זמן מהתינוק שלך, אלא ממלאת את המצברים שלך, ומעניקה לו אמא נינוחה יותר, חזקה יותר ומחוברת לעצמה. כל דקה שאת משקיעה בעצמך היא השקעה גם בבייבי, כי הגוף איתו את מתרגלת הוא גם זה שמחזיק, מניק, מקפיץ ומרגיע. חוץ מזה, את בונה מודל של אמא בריאה ומעוררת השראה כבר ממש מההתחלה.


  1. איך אפשר להתאמן כשהבייבי ביחד איתי?

בדיוק בשביל זה יצרנו את שיעורי המאמיז שלנו - אימון ייעודי לאמהות עם תינוקות.

הבייבי יכול להיות עלייך, בעגלה, במנשא, לידך, או בכלל על המדריכה.  לא צריך לדאוג לבייביסיטר, ולא צריך להתנצל על כלום, רק להגיע. האימון כבר יתאים את עצמו אלייך. 


  1. מה עושים אם התינוק צריך אותי באמצע האימון?

זורמים. כמו בכל יום עם תינוק - התכנון הוא גמיש. אם צריך - תעצרי, תהיי איתו ותחזרי כשמתאפשר, אם מתאפשר. תשחררי מהגישה של "הכל או כלום" - מה שהצלחת זה מעולה. זו הדרך החדשה שלך להתאמן.


  1. איך להתמיד באימונים כשאין שגרה?

נסי להתחייב לעצמך - אימון או שניים בשבוע זה מספיק להתחלה. אם את מצליחה - תנעצי ביומן יום ושעה קבועים, ממש כמו ליווי התפתחותי או טיפת חלב, בשיעור שמתאים לך - כל שיעור במערכת אם יש לך עזרה, או באחד משיעורי המאמיז שלנו, עם עוד אמהות ותינוקות שבאותה הסירה כמוך. זה הזמן שלך, בלי צורך להתנצל. וגם אם זה לא יהיה מושלם, או כמו שהיית רגילה לפני כן, זה הרבה יותר מכלום.


שימי לב: מומלץ לחזור להתאמן בהדרגה 8-6 שבועות אחרי לידה, ובאישור רופא.ה. 


אנחנו כאן להזכיר לך - את לא אמורה לחזור לעצמך, את בונה את עצמך מחדש. שגרת האימונים עם תינוק קטן לא צריכה, ואת לא יכולה לצפות מעצמך לכך, שתהיה מושלמת.


בין אם את מצליחה להתאמן לבד, או ביחד עם הבייבי, בין אם זה אימון מלא או 10 דקות - תרימי לעצמך על כל עשייה, כל תנועה.


רוצה להתחיל לזוז ביחד איתנו? 

בואי לשיעורי המאמיז שלנו ב-FIT HOUSE - אימונים ייחודיים לאמהות טריות עם תינוקות עד גיל זחילה. את מגיעה בדיוק כמו שאת - ואנחנו כאן בשביל לדאוג שתיהנו.


Comentarios


bottom of page